Винъс взе реванш и триумфира на "Били Джийн Кинг"



02-03-2010 11:23 | Станко Димов

Винъс Уилямс спечели турнира за купа "Били Джийн Кинг", след като на финала на надпреварата победи с 6-4, 3-6, 7-5 Ким Клайстерс. По този начин Винъс взе реванш от Ким за скандалната загуба на сестра си Серина на миналогодишното издание на US Open.

 

Традиционната надпревара и тази година се проведе в легендарната нюйоркска зала "Медисън Скуър Гардън". Миналата година Винъс отново игра финал тук, но загуби в два сета от сестра си.

 

"Проспах първия сет. Не бях достатъчно агресивна и не усещах ударите си на 100%. Заслужено загубих първата част. След това нещата малко се промениха, но в крайна сметка загубих мача", сподели Клайстерс след мача.

 

"Супер, чувството е страхотно. Много исках да спечеля този турнир и се радвам че успях. Ким е силен противник, но днес бях по-концентрирана на корта", каза след мача щастливата победителка.

 

Винъс Уилямс и Ким Клайстерс стигнаха до мач за битката, след като взеха трудно полуфиналните си срещи. Американката се наложи с 6-4 над шампионката от "Ролан Гарос" Светлана Кузнецова, а белгийката надви Ана Иванович със 7-6. Именно Иванович замести контузената шампионка и номер 1 в света Серина Уилямс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини