Анди Мъри сипе похвали за Фернандо Гонзалес



22-03-2012 14:01 | Николай Драгиев

Британският номер едно Анди Мъри се изказа ласкаво за своя колега Фернандо Гонзалес, който сложи край на своята тенис кариера вчера на турнира в Маями. Гонзалес загуби последния си мач от професионалния тур срещу французина Никола Маю.

Мъри сподели, че Гонзалес е бил един от най-интересните играчи на тура, не само с великолепните си удари, но и с поведението си корта. Фернандо и Анди често са тренирали заедно, разкрива световния номер четири Мъри.

"Мисля, че всеки ще се съгласи, че той е най-вълнуващият играч за наблюдаване. Притежаваше тежък форхенд, може би най-добрият за всички времена. Можеше да направи печеливш удар от всяка точка на корта", сподели Мъри пред официалния сайт на турнира в Маями.

"Той е и страхотен характер. Често бе емоционално нестабилен, но това правеше неговите мачове изключително забавни. Често тренирахме заедно, той е много приятен човек. Като цяло имаше страхотна кариера", добави британецът.

Фернандо Гонзалес не само достигна до първата петица на световната ранглиста в своята кариера, но и спечели цели 11 индивидуални титли. Той е олимпийски шампион на двойки от Атина 2004 с Николас Масу и вицешампион от игрите в Пекин 2008 на сингъл. Гонзалес има и финал от Australian Open през 2007 година.

Анди Мъри има три срещи в професионалния тенис срещу Фернандо Гонзалес, от които е загубил две. За последно двамата се срещнаха на "Ролан Гарос" през 2009 година в среща от 1/4-фналите, а до победата стигна чилиецът с резултат 3-1 сета, включително и сет на нула за Гонзалес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини