Димитров с трудна победа преди нова среща с Бердих



24-03-2012 08:13 | Николай Драгиев

Григор Димитров реализира едно от най-добрите си постижение до момента в професионалната кариера като достигна трети кръг на "Мастърс 1000" в Маями. Българинът надигра Хуан Игнасио Чела (Аржентина, №32) след 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа игра. Любопитното е, че за първи път през 2012-а на ниво ATP Димитров постига две поредни победи.

Успехът е особено ценен, тъй като най-добрият българин успя да превъзмогне изоставане в третия сет и да надиграе убедително класен и опитен съперник от ранга на Чела. Трудното обаче тепърва предстои, тъй като Гришо ще има за съперник в следващата фаза Томаш Бердих.

Според репортажи от мача публиката е била главно на страната на Димитров и особено емоционално е приела неговата победа, която е дошла в наистина качествен сблъсък и от двете страни на корта.

СНИМКИ НА ГРИШО И ЦВЕТИ ПИРОНКОВА!


Димитров не започна мача по най-добрия начин. Той бе пробит на 15 в първия гейм, а Чела го затвърди и поведе с 2:0. Това бе последната силна изява на опитния аржентинец в следващите около 30 минути. Григор се разигра, подобно на двубоя с Михаил Кукушкин от 1 кръг, и взе 6 поредни гейма в своя актив. При това той осъществи цели 3 пробива и въпреки че сервираше с под 50% първи сервис, затвори сета с 6:2.

Ситуацията на корта във втория сет се развиваше равностойно до 4:4, въпреки че Григор бе този, който първи имаше да спасява точки за пробив. В крайна сметка вместо да поведе с 5:4, каквато топка имаше, Гришо допусна пробив, а Чела не чакаше втора покана да изравни сетовете - 6:4.

Аржентинецът взе 4 поредни гейма в този отрязък от мача за 2:0 в своя полза в началото на третия, решителен сет. Чела бе перфектен на свой сервис до 4:2 в своя полза. Димитров стабилизира представянето си и след като върна пробива за 4:4, не остави шанс на съперника и заслужено се класира за трети кръг.

С представянето си в Маями Григор Димитров спечели 45 точки за ранглистата и ще се завърне в топ 100 от новата седмица.

За място в четвърти кръг Григор ще спори със световния номер 7 Томаш Бердих. Двамата имат един мач на ниво ATP - в Ротердам през 2009-а, спечелен от българина (4:6, 6:3, 6:4).

В началото на тази година Бердих надигра Гришо в турнира за смесени двойки "Хопман къп" с 6:4, 6:7(9), 6:3 в зрелищен мач.

ОСНОВНА СХЕМА В МАЯМИ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини