Винъс едва оцеля, очаква Ана Иванович в суперсблъсък



25-03-2012 23:53 | Станко Димов

Бившата №1 Винъс Уилямс продължава победната си серия на турнира в Маями. Американката достигна до 4-ия кръг, след като надви с 4:6, 6:4, 7:6 (5) Александра Вожняк след близо 3 часа игра, в които се налагаше да спасява и мачбол.

Уилямс далеч не изигра най-силния двубой в кариерата си, но за пореден път демонстрира непобедим и непримирим дух, който в крайна сметка и позволи да извоюва победа.

„Наистина имах нужда от тази победа. Благодаря ви, без вас нямаше да я постигна”, сподели след срещата по-голямата от сестрите Уилямс, визирайки мощната подкрепа от публиката в Маями.

Любопитното е, че Вожняк спечели като брой повече точки, а Винъс Уилямс допусна и близо 70 непредизвикани грешки, но въпреки това остава в турнира и ще се бори за място в топ 100, от където изпадна.

Така само в рамките на няколко дни Винус Уилямс записа два тежки, трисетови победи. В предишния кръг тя надви с 6:0 в третата част шампионката от Уимбълдън Петра Квитова.

В спор за място на четвъртфинал Винус Уилямс ще се изправи срещу Ана Иванович. Сръбкинята се справи с 6:2, 7:6 с Даниела Хантухова.

До момента Уилямс води със 7:1 на Иванович мачовете между двете. Само два от тези осем мача са в 3 сета и при единия от тях, на Australian Open 2008, Иванович стига до единствената си победа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини