Родик: Заради победа като тази все още съм в играта



Родик: Заради победа като тази все още съм в играта
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-03-2012 10:17 | Станко Димов

Анди Родик е големият герой от снощните срещи от турнира в Маями. Американецът записа паметна победа със 7:6, 1:6, 6:4 над Роджър Федерер, негов едва трети успех над този съперник и се класира за 4-ти кръг в турнира. След срещата американецът не скри задоволството си от играта си.

„Знаете, в спорта няма скрипт. Мисля, че точно това е нещото, което го прави най-голямото забавление в света. Няма сценарий, не знаеш какво ще стане. Няма как да го предвидиш или планираш”, бяха първите думи на американеца след триумфа над ФедЕкспрес.

„Заради вечери като тази играя тенис, заради такива моменти съм още в играта – няма как да знаеш какво ще стане. Малко ми е странно, защото до вчера хората говореха за моето отказване от спорта, сега ме слагат сред фаворитите за титлата. Вероятно не играя толкова зле, колкото преди две седмици, но все пък това е само един мач, нищо повече”, скромно заяви Родик.

В решителния трети сет американецът проби в началото, след което задържа аванси си до самия край.

„Геймът, в който го пробих в третия сет бе един от най-добрите в кариерата ми. Ако не се лъжа направих 4 уинъра от форхенд. След това също не беше лесно, но аз играх добре. Знаете, в последния гейм изоставах с 15:30. Аз обаче бях сигурен, че ще пласирам добър първи сервис. Знаете какъв ретур има Федерер.

"Направихме разиграване от 20 удара и в този момент си казах: „Стига вече,  дай ми малко почивка!” Като цяло играх добре и съм особено доволен от сервиса си”, каза още Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини