Истинският повод за радост



27-03-2012 14:36 | Борис Календеров

Футболните страсти винаги са били тема номер 1 на феновете у нас, особено след подобни "драматични събития", които видяхме в последния кръг от първенството. Левски допусна поражение на Герена, "разбитият" ЦСКА превзе "непревземаемата крепост " в Пловдив, а Лудогорец загуби два поредни мача и отстъпи първото място.

 

Първенството ни обаче е сред най-слабите в Европа и в света. А и тези "шокиращи" новини едва ли ще намерят място в някоя сериозна медия извън страната ни. Водещите световни агенции и сайтове коментират "шокиращата" победа на Григор над един от най-добрите тенисисти в света.

 

На фона на футболните страсти много по-гордо за спортния фен звучи победата на Григор Димитров над тенисист от топ 10 в ранглистата. Успехът му срещу Томаш Бердих може да не е новината на годината, но със сигурност е едно от най-големите постижения на българския спорт на световно ниво до момента. Макар и с контузия, българинът показа характер и най-накрая преодоля тенисист от световна класа, след като няколко пъти беше на крачка от големия успех.

 

Разбира се, както повелява нашата народопсихология, всички очакват 20-годишният Григор да печели оттук нататък мачовете си срещу тенисисти от топ 10 и скоро да настигне дори Новак Джокович. Това със сигурност няма да е лесно, защото конкуренцията е особено жестока и мястото в елита се печели трудно.

 

Димитров обаче показа, че може да победи всеки и единствено от него зависи до къде ще стигне развитието му. А и с подкрепата на тенисистка като Серина Уилямс, успехът му изглежда гарантиран...

 

Автор: Борис Календеров, бТВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини