България ще бъде домакин на Световното първенство по плажен тенис27-03-2012 18:06 | Николай Драгиев

Българската федерация по тенис получи домакинството на Световното първенство по плажен тенис, което ще се проведе от 20 до 24 юни 2012 г. в град Бургас. Това е най-престижната проява в този нов и изключително атрактивен спорт.

Първенството се провежда за 4-та поредна година и за първи път напуска Италианската столица. Очаква се  да пристигнат около 200 състезатели от цял свят, сред които ще бъдат най-добрите в този спорт - водачите в световните ранглисти, както и световните шампиони от Италия.

Събитието ще се проведе на централния плаж на град Бургас, където ще бъдат специално изградени игрища за плажен тенис и трибуни за зрители. Очаква се значителен интерес към проявата като се има предвид, че през изминалата година Международната тенис федерация отчете многократно нарастване на състезателите, зрителите и броя на турнирите в цял свят.

За подготовката и провеждането на Световното първенство Българска федерация по тенис получи подкрепата на община Бургас като град домакин и Министерство на физическото възпитание и спорта. България извоюва правото на домакинство след дадена отличната оценка от страна на Европейската и Международна федерация за проведеното през изминалата година Европейско първенство по плажен тенис, което се състоя в курортен комплекс Албена и събра състезатели от над 20 държави.
 
България направи своя дебют на европейско първенство през 2008 г. в Римини, Италия. От тогава Български представители са неизменни участници в престижните международни форуми. На последното Европейско първенство отборът на България се класира на престижното 8-мо място.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини