Надал: Направеното от съвета на тенисистите не е достатъчно



28-03-2012 23:27 | Николай Драгиев

Рафаел Надал разясни защо е напусна съвета на тенисистите, където бе вицепрезидент. Рафа потвърди виждането си, че не всичко което се случва в организацията, ръководена от Роджър Федерер, е според неговите разбирания.

Испанецът отчита, че не може да се концентрира на 100% в тези си задължения и затова предпочита да отстъпи тази възможност на някой, който ще бъде по-активен.

"Работих няколко години в съвета. Не разбирам как едно нещо може да се върши, ако не влагаш 100% от себе си. Ако играя голф, във всеки един момент давам най-доброто. Ако съм в съвета на играчите, давам всичко в тази си дейност. Влагам цялата си енергия. В края на миналата година имаше много неща за вършене там. Бях щастлив да представлявам играчите няколко години.

"Вярвам, че направихме някои добри неща за спорта. Но вярвам, че не е достатъчно. Днес не съм убеден, че съм подходящият човек, който да продължи да работи там. Така че е по-добре друг човек да ме замени, за да се справя по-добре," коментира Надал в Маями.

Неофициално Надал е недоволен от сегашния формат на ранглистата, календара за сезона, а също и правилото за нарушение на времето между точките.

"Да стоя и само да слушам не е в стила ми. Не мога да вложа 100% от себе си в съвета. Разбирам, че този мой период е приключил и това е. Не, не, не съм ядосан. Просто вярвам, че можехме да постигнем много повече неща досега. Усещането ми е, че имахме чудесна възможност да подобрим нашия спорт, защото играчите ми се струват доста задружни.

"Винаги има проблеми. Не, не съм ядосан. Дадох най-доброто и сега си тръгвам. Напускам със знанието, че съм направил всичко възможно. Играчите, които представлявах бяха тези от топ 25. Чувствам че направихме много, но не е достатъчно. Нека някой друг ме замени," обяснява още Надал.

Рафаел Надал бе избран в съвета на състезателите през юни 2008-а година и преизбран през юни 2010. В момента президент остава Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини