Край на фантастичната серия за Виктория Азаренка



29-03-2012 07:44 | Николай Драгиев

Фантастичната серия от 26 поредни победи на световната номер 1 Виктория Азаренка намери своя край. При това в четвъртфиналите на любимия й турнир Sony Ericsson Open в Маями. Победи я французойката Марион Бартоли при това в два сета - 6:3, 6:3, срещу която Вика имаше 8 победи преди това.

Проблемите, които Азаренка демонстрира, че има в предишния си мач с Доминика Цибулкова бяха видни още в началото на сблъсъка с Бартоли. Седмата поставена поведе с 4:0 след много агресивна игра и добро сервиране. Белорускинята върна 3 гейма поред, но Бартоли не трепна и затвори първата част с 6:3.

Финалният опит на Азаренка да обърне срещата спря до 3:1 в нейна полза във втория сет. Последва нова чудесна серия за Бартоли от 5 гейма, които й осигуриха спечелването на мача. Французойката спечели 14 от последните 16 точки, за да затвърди доминацията си на корта.

"Ключова за успеха ми бе психологическата настройка. Наистина излязох на корта с увереността, че мога да спечеля, имах свой тактически план и разчитах на най-добрите си удари," обясни Бартоли. "Да играеш срещу някой с толкова победи е много по-трудно, тъй като тя бе невероятно уверена. Физически също е изтощаващо, но още с началото на срещата тя те кара да тичаш много. Много съм доволна от победата."

"Преди година в Сидни водеха с 5:2 в първия и с 4:1 във втория срещу нея, но загубих и двете части. Знаех, че не трябва да й давам шансове и напълно блокирах за негативни мисли. Дори, когато губех по 3 гейма поред, оставах позитивно настроена. Щастлива съм от играта си срещу Вика пред тази страхотна публика," категорична бе Бартоли.

Французойката направи цели 27 уинъра, докато Азаренка направи нехарактерните за нея 30 непредизвикани грешки.

Любопитното е, че Бартоли постигна едва третата си победа над настояща номер 1. Предишните й успехи са срещу Жюстин Енен на Уимбълдън 2007 и срещу Йелена ЯНкович на Australian Open 2009.

Крайно любопитна е статистиката между Бартоли и опонентката й в полуфиналите Агниешка Радванска. Полякинята води с 6:0 в мачовете между двете. Още по-интересно е, че Радванска е загубила само 1 сет в тези мачове - първият изобщо, който са играли и след това е в серия от 12 поредни спечелени сета.

"За всяко нещо си има първи път. Ще бъда готова за този мач," обясни Бартоли.

Друг факт в полза на Радванска е, че тя няма загуба от нито една различна състезателка от Виктория Азаренка през 2012. Двубоят е тази нощ от 04,00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини