В очакване на шоуто Надал - Мъри (програма за деня)



30-03-2012 11:58 | Николай Драгиев

Тази вечер от 22,00 часа българско време предстои да видим двубоя на "Мастърс 1000", който до момента предлага най-голяма интрига - на корта ще излязат Анди Мъри и Рафаел Надал.

В предходните си мачове и двамата се оплакаха от различни физически проблеми, но очакванията са двамата супер тенисисти да дадат всичко от себе си тази вечер.

Като фаворит на букмейкърите е определян Рафаел Надал, който и в исторически план има сериозен превес над британеца.

Повечето специалисти обаче очакват през 2012-а година най-после да видим един по-различен сезон за Анди Мъри, а освен всичко се чака и ефектът от работата му с легендата Иван Лендъл.

Матадора е с превес от 13:5 в преките сблъсъци. На твърди кортове обаче, преднината на световния номер 2 е сведена до 6:5.

Последният мач между Мъри и Надал бе спечелен от шотландеца на финал на турнир в Токио, но това бе малко утешение за него след трите загуби от Надал през 2011-а в турнирите от Големия шлем.

"Ще бъде невероятно предизвикателство. Но на тази настилка имам добри шансове срещу него. Той е сред най-трудните противници, но на хард е най-добрият вариант да се изправиш срещу него," коментира Мъри.

От своя страна Надал коментира, че е удоволствие за него да играе с Мъри, а единствените му съмнения са свързани с това дали ще успее да се възстанови от проблемите в лявото коляно, които го мъчат.

Във втория полуфинал интрига на пръв поглед липсва. Световният номер 1 Новак Джокович ще се изправи срещу Хуан Монако, за който това е дебют в тази фаза на турнира в Маями.

Ноле е спечелил всичките си 4 мача с Монако и е допускал загуба само на 1 сет в тях.

Програмата
:

От 22,00 часа българско време:
Анди Мъри - Рафаел Надал

От 02,00 часа:
Новак Джокович - Хуан Монако

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини