И Вожняцки проплака от „съдията идиот”



30-03-2012 13:43 | Станко Димов

Мария Шарапова и Каролина Вожняцки направиха страхотен полуфинален двубой, който продължи повече от два часа и половина и който в крайна сметка бе спечен от рускинята. Особено драматичен и най-вече напрегнат бе последният гейм в двубоя.

При преднина 40:30 и мачбол за Шарапова, рускинята изпълни втори сервис, който бе отсъден от съдията на линията в аут. Това означаваше двойна грешка на Шарапова и изравняване на резултата в гейма – 40:40.

Главният съдия на стола Кадер Нуни обаче моментално се намеси и отсъди втория сервис на Маша за добър, какъвто се оказа и след повторенията. Дотук добре. Проблемът беше, че Вожняцки нямаше повече право да оспорва решения и настояваше Шарапова да използва оставащото и обжалване (чрез "Ястребово око").

Кадер Нуни обаче не прие исканията на датчанката и срещата продължи с втори сервис на Шарапова. Рускинята пласира брилянтно топката и спечели двубоя. След като двете състезатели се поздравиха при мрежата, Вожняцки не стисна ръката на съдията на стола и се прибра в съблекалнята.

„Това беше решаващ момент в мача, ключова точка. Мисля, че когато топката е толкова близо до линията той трябваше да ми позволи да обжалвам, тъй като Шарапова така или иначе щеше да го направи в противен случай. Аз нямах повече възможности за това, но не беше честно”, коментира Вожняцки, която дори поиска да й бъде позволено да използва правото на обжалване, полагащо се на рускинята.

От своя страна Шарапова тактично излезе от ситуацията, заявявайки че не е знаела, че Вожняцки няма повече право да обжалва.

„Определено финалът на мача бе много напрегнат. Играта бе равностойна, бяхме на корта от повече от два часа и половина. Честно казано не знаех, че тя (Вожняцки) няма повече обжалвания”, каза Шарапова.

Кадер Нуни се забърка в любопитен момент и по време на Australian Open. Тогава, в петия сет на двубоя между Давид Налбандян и Джон Иснър, при резултат 8:8 гейма, съдията не позволи на Налбандян да обжалва сервис на Иснър, защото твърде много се е забавил с решението си.

На повторенията обаче ясно се видя, че аржентинецът е бил прав. За капак на всичко Налбандян впоследствие загуби двубоя, а легендарният Джон МакЕнроу нарече Кадер Нуни – „съдия идиот”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини