Надал: Винаги ще се раздавам, въпреки болката



30-03-2012 22:31 | Николай Драгиев

Проблем с лявото коляно спря Рафаел Надал от участие в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Маями срещу Анди  Мъри. Испанецът обаче се надява случилото се да не му попречи да участва в сезона на клей.

Интересно е, че това е едва вторият подобен отказ на Надал да излезе на корта за свой мач от 777 мача в неговата професионална кариера. Предишният подобен случай е от далечната 2004-а в Ещорил.

Надал отчита, че проблемът в сухожилието на левия крак му е създавало проблем цялата седмица, а играта на твърди кортове усложнява ситуацията.

Матадора твърди, че тепърва ще ходи на преглед при своя лекар и очаква проблемът да е за кратко.

"Изглежда сякаш не е нещо, което не ми се е случвало в миналото. Да се надяваме до няколко дни да отшуми при правилно лечение. Би трябвало да бъда готов да започна подготовка за сезона на клей," коментира Надал.

6-кратният шампион на "Ролан Гарос" ще започна битките на червено от 16-и април на турнира "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Последният подобен инцидент с Надал датира от Australian Open, когато часове преди турнира той получи странна контузия в дясното коляно, докато стои в хотелската си стая. Впоследствие Надал достигна финал в турнира.

Дори почивката, която той си взе през февруари обаче, изглежда не е помогнала на колената му. Тази травма го спря и при единствения турнир от Големия шлем, в който той не е участвал от 2006-а насам - Уимбълдън 2009.

"Винаги ще давам най-доброто от себе си - независимо дали играя с болка или без болка. Но при ситуация като тази, когато не мога, просто не мога," допълни Надал.

"Наистина съжалявам за всички фенове и зрители по телевизията," извини се Надал на своите привърженици.

Любопитното е, че Надал лично е писал смс на Анди Мъри, за да го уведоми. "Това наистина е тъжно, очаквах да направим страхотен мач," коментира шотландецът.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини