Впечатляващата Радванска триумфира в Маями (ВИДЕО)



31-03-2012 21:29 | Николай Драгиев

Агниешка Радванска спечели най-престижната титла в своята кариера. Световната номер 4 триумфира на турнира Sony Ericsson Open в Маями след победа над Мария Шарапова със 7:5, 6:4. Така Радванска потвърди статута си на втората най-добра тенисистка в света през 2012-а.

Успехът на Радванска отбеляза нейната девета титла, а пет от тях датира само от миналото лято насам (всичките от категорията WTA Premier и Mandatory). За Радванска това е едва втора победа от 9 мача с Мария Шарапова.

Рускинята пък губи четвърти финал на турнира в Маями, а също продължи разочароващата си серия от загуби във финали след Уимбълдън, Australian Open и Индиан Уелс.

С представянето си в Маями Радванска, която е една от малкото останали състезателки, които не разчитат на силов стил на игра, доказа че действително се намира в най-добрия период от своята кариера и вече може да мисли за първа титла от Големия шлем.

Във финалния сблъсък Радванска нагледно се възползва от основните си предимства - отлично придвижване по корта, стабилна игра от основната линия и изключително разнообразие при ударите. Тя умело движеше по корта Шарапова, която направи множество непредизвикани грешки.

Първият сет продължи 57 минути и бе спечелен от Радванска, която за всичкото това време направи цифром и словом 1 печеливш удар. Началото бе трудно за Ага, която измъкна няколко тежки гейма от 0:30. С течение на сета тя започна де сервира по-уверено и да успява да кара Шарапова да грешки повече. При 6:5 в своя полза Радванска се добра до първи точки за пробив, които бяха с цената на сетбол. Втората бе реализирана, след като Маша направи 26-ата си непредизвикана грешка.

Радванска изигра още по-убедително втория сет. Тя не се пречупи пред агресивните действия на Шарапова и дори си позволяваше да рискува повече в разиграванията. Един пробив й бе напълно достатъчен, за да си осигури победата в сета и мача - 6:4 без да допусне пробив на своя сервис.

От новата седмица Агниешка Радванска ще бъде само на около 400 точки от третото място в световната ранглиста, където в момента се намира Петра Квитова. През 2012-а Радванска е изпитвала вкуса на поражението само след мачове с Виктория Азаренка (26:4 през сезона). Тя няма и голям брой точки за защита в сезона на клей.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини