Ник Болетиери: Джокович ще победи Мъри



01-04-2012 13:07 | Николай Драгиев

Популярният тенис специалист и ръководител на известната тенис академия на IMG във Флорида Ник Болетиери направи анализ на предстоящия днес финал на "Мастърс 1000" турнира Sony Ericsson Open в Маями. В него ще видим битка между световните номер 1 и 4 Новак Джокович и Анди Мъри.

До момента сърбинът води със 7:5 в преките сблъсъци, но Мъри се счита за един от най-неудобните му съперници. Авансът в тези мачове идва от две победи на Новак на клей.

Началото на срещата е от 20,00 часа българско време, а мачът ще бъде предаван за България в ефира на Булсатком.

Ето и мнението на Ник Болетиери
:

Ако разгледаме играта на двамата и ги сравняваме удар по удар, Джокович има предимство. Но честно казано Мъри не изостава с много. Джокович просто е малко по-добър. Джокович спечели голямата битка в Австралия, която можеше да се развие в полза на всеки от от тях, а Мъри надигра Джокович в Дубай.

За да спечели този мач Мъри трябва да направи нещо повече. Ако битката предложи разигравания по 10-12 удара и повече, предимството отива на страната на Джокович, точно както се случи в мачовете с Ферер и Монако. Анди има нужда да рискува със своя втори сервис, тъй като всички знаем колко добър е Джокович в унищожаването на вторите сервиси.

Иван Лендъл е достатъчно разумен да каже на Мъри, че той няма да може да е по-стабилен от Новак. Анди трябва да излезе от своята комфортна зона, трябва да рискува, да играе атакуващо и да разчита на удари, които иначе не му се налага да прави.

Анди не може да позволи на Новак да вземе ранен аванс. Ако Новак получи превес в първите 4-5 гейма, тогава Анди рискува да не успее да се върне в мача и да има възможност да го спечели. Вярвам, че Анди играе добре достатъчно добре, за да се бори за всяка точка с Новак, но Новак има предимство в големите мачове като този и затова му отдавам предимство.

Прогноза: Джокович в два тежки сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини