Димитър Кузманов в топ 3 на най-талантливите младоци



06-04-2012 14:58 | Николай Драгиев

Сребърният медалист от европейското първенство по тенис за юноши до 18 години Димитър Кузманов бе награден днес като третия най-добър млад български спортист през 2011-а в анкетата на сайта Viasport.bg.

Всички в призовата десетка пък бяха премирани с награди осигурени от Министерството на физическото възпитание и спорт.

Важно е да се отбележи, че подобна инициатива се прави за първи път в България и най-талантливите ни млади състезатели получават подобно символично внимание.

На церемонията в "Музея на спорта" на стадион "Васил Левски" присъстваха и легенди на българския спорт като Таню Киряков, Ваня Гешева, Георги Глушков, Стефка Костадинова и много други.

Кузманов, който бе изпреварен само от Боян Михайлов (кану-каяк) и Владимир Зографски (ски-скок), бе може би най-стилен от младите състезатели и прие със задоволство своя приз.

"Много благодаря за наградата. Това е сериозно признание за мен. Независимо, че годината за всички вече е започнала, искам да пожелая на всички български спортисти много успехи през 2012-а," коментира Мико.

Всички млади таланти на България получиха специални статуетки със стилизирани звезди на тях, осигурени от Министерството на спорта с пожеланието самите те да се превърнат в големи звезди на българския спорт.

Церемонията бе излъчена онлайн на сайта ни от интернет телевизията SportMedia.tv. Амбицията на организаторите е анкетата за Най-добър млад спортист на годината да се превърне в традиция.



СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА!


ПОДРОБНОСТИ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини