Джон Иснър нокаутира и Франция



08-04-2012 15:39 | Николай Драгиев

Франция не се поучи от грешката на Роджър Федерер и Швейцария и по същия начин си изпати в тазгодишното издание на Купа "Дейвис". Французите загубиха в четвъртфиналите на надпреварата от САЩ на собствен терен в Монте Карло. Това стана възможно, след като американците, водени от Джим Къриър поведоха с 3:1 победи, което им е напълно достатъчно за крайния успех.

С основния принос отново бе Джон Иснър, който днес победи Жо-Вилфред Цонга след 6:3, 7:6, 5:7, 6:3. Така Цонга за първи път загуби на клей за Франция в мачове с играч, различен от Рафаел Надал.

Иснър имаше проблеми само в третия сет, когато Цонга успя да го постави под напрежение и най-после проби в 11-ия гейм, за да спечели тази част със 7:5. Това обаче бе всичко, за което Жо имаше сили срещу 208-сантиметровата скала.

В петък Иснър разби с 3:0 сета и Жил Симон. Третата победа бе постигната от най-добрите на двойки в света - близнаците Боб Брайън и Майк Брайън.

Така след поредната година, в която Франция не успява да спечели отборната надпревара, треньорът Ги Форже ще бъде освободен.

Интересното е, че сега САЩ, водени от новия клей специалист Джон Иснър най-вероятно ще играят на същата настилка срещу Испания в полуфиналите на турнира.

Мачовете ще се проведат между 14-16 септември. Любопитно е дали Рафаел Надал ще успее да се включи в тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини