Рафаел Надал се връща на корта в сряда



10-04-2012 09:28 | Станко Димов

Световният №2 Рафаел Надал ще започне подготовка за сезона на клей в сряда. Това потъврди треньорът на играча, който е и негов чичо – Тони Надал.

Както е известно носителят на 10 титли от Големия шлем се отказа преди полуфиналния си двубой с Анди Мъри на „Мастърс 1000” турнира в Маями заради болка в колената.

Рафа си взе няколко дни почивка, в които лекарите категорично му забраниха да се натоварва физически. Тони Надал обаче увери, че от сряда Матадора отново ще хване ракетата в ръка и ще започне да се готви за любимата си част от годината – сезона на клей.

Monte-Carlo Rolex Masters в Монте Карло започва в неделя и продължава точно една седмица. Това определено е сред любимите турнири на Надал, който е шампион в надпреварата в последните 7 години. Турнирът е от категорията „Мастърс 1000” и на практика е първият турнир на клей в Европа за сезона.

Въпреки, че няма загуба в Монте Карло от 8 години, Надал по всяка вероятност ще бъде поставен под №2 в основната схема, тъй като се очаква тази година в турнира да участва и Новак Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини