Квитова: Бягам по плажа като луда, дано има смисъл



10-04-2012 21:20 | Станко Димов

Вече две седмици световната №3 Петра Квитова тренира в Турция в опит да се възстанови напълно от здравословните неволи, която я сполетяха през последните месеци.

Както е известно през февруари шампионката от Уимбълдън разболя, след което падна жертва на коварния стомашен вирус, който върлуваше из Индиан Уелс.

За капак на всичко в Маями пък чехкинята получи лек астматичен пристъп. Очаква се Квитова да вземе участие в двубоя за „Фед Къп” срещу Италия следващата седмица, след което да се включи в турнирите на клей в Щутгарт, Мадрид, Рим и разбира се „Ролан Гарос”.

„Имам огромна нужда да подобря физическото си състояние. Имах нужда от известно време, за да се възстановя от всички неволи, които ме сполетяха през последните месеци. Опитвам се да се върна на корта възможно най-скоро и възможно най-силна.

Тичам много по плажа, включително и на дълги дистанции, а освен това прекарвам доста време във фитнес залата. Всяка вечер съм капнала от умора, но се надявам, че всички усилия си заслужават”, коментира Квитова.

Чехкинята призна също, че е била измъчвана и от проблем със стомашен мускул, който определи като „нищожен”. „Точно сега се чувствам доста изморена, но се надявам че ще подобря състоянието си в следващите турнири.

Ако искам да се изправя срещу най-добрите състезателки и да ги победя, то преди всичко трябва да съм здрава физически. Големите мачове могат да се решават от малките неща, а едно от тези малки неща е физическото състояние”, коментира Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини