Енрик Молина идва в София за Купа "Дейвис"



12-04-2012 14:01 | Станко Димов

Ръководителят на съдиите в Международната федерация по тенис Енрик Молина ще бъде главен арбитър на турнира от ІІІ група на зона „Европа” за Купа „Дейвис”, който ще се проведе на Българския национален тенис център „Карлсберг” в София от 2 до 5 май.

Испанецът е един от най-добрите тенис съдии. За неговата класа говорят фактите, че е ръководил три финала за Купа „Дейвис”, един за „Фед къп”, както и три двубоя за титлата в турнирите от Големия шлем.

Молина е на 37 години. През 2005-а стана първият испански съдия, ръководил финал в Шлема, след като на него бе поверена срещата Роджър ФедерерАндре Агаси на Откритото първенство на Съединените щати.

Енрик Молина е бил арбитър на финалите за Купа „Дейвис” през 2005 година (Хърватия – Словакия 3-2), през 2007 година (САЩ – Русия 4-1) и през 2010 година (Сърбия – Франция 3-2). 

От Българската федерация по тенис правят голяма отстъпка за зрителите, които ще закупят пакет билети за четирите дни на Купа "Дейвис"  в София. Общата цена е 20 лева. Само за един ден билетът струва 7 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини