Джокович, Надал и 80 000 на "Бернабеу" даряват надежди на децата



17-04-2012 19:26 | Станко Димов

Двамата най-добри тенисисти в света в последната година – Рафаел Надал и Новак Джокович ще играят благотворителен двубой на стадион „Сантяго Бернабеу”, който се очаква да подобри всички рекорди по посещаемост в историята на този спорт.

Благородното събитие ще се проведе на 14-и юли, като според предварителните очаквания се предполага, че на клубното съоръжение на Реал Мадрид ще има около 80 000 зрители. Събраните средства ще отидат във фондациите на Реал Мадрид и Рафаел Надал, които помагат на децата в неравностойно положение.

„Рекордът по посещаемост ще означава също така и рекорд за моята фондация и тази на Реал Мадрид. Искам да благодаря на Ноле, че прие поканата ми да участва в този благотворителен двубой. Това говори много що за човек е той”, коментира „домакинът” Рафаел Надал.

„Ще бъде един прекрасен, исторически ден и аз съм сигурен, че с Рафа няма да бъдем сами на „Сантяго Бернабеу”. Искам да помоля всички тенис фенове в Сърбия да бъдат с нас в този ден. Обещавам им, че няма да им бъде скучно”, каза от своя страна Новак Джокович.

„Когато Рафа ме помоли да стана част от тази благотворителна инициатива нямаше как да откажа”, увери още сърбинът, който е водач в ранглистата на АТР.

„Клубът Реал Мадрид е много горд и благодарен на Рафа и Ноле за личното им отношение. Много деца ще могат да подобрят начина си на живот благодарение на този двубой”, сподели от своя страна една от легендите на Кралския клуб Емилио Бутрагеньо, който в момента има директорски пост в Реал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини