Сърбите готови да се борят със САЩ и историята



04-03-2010 17:17 | Станко Димов

Сърбия, водена от световния номер 2 Новак Джокович, ще се опита да се класира за първи път в историята си за 1/4-финал на Купа "Дейвис". Идният уикенд "плавите" посрещат в Белград подмладения тим на САЩ.

 

За първи път от 10 години насам "янките" ще бъдат без Анди Родик и Джеймс Блейк, които неизменно са били част от последните 25 двубоя на родината си. Американците са убедителен лидер с 32 титли от купа "Дейвис" в историята си, което няма как да не стресне сърбите, които никога не са се класирали за 1/4-финал.


Срещите ще се проведат на клей в зала "Белградска арена". САЩ ще бъде представена от младите таланти Сам Куери и Джон Иснър, както и най-добрите при двойките - братята Боб и Майк Брайън.


Сърбия ще се противопостави със своя най-добър играч - Новак Джокович, с Виктор Троицки и Янко Типсаревич, както и спецът в играта на двойки Ненад Зимонич.


"Знаем, че американците не дойдоха с най-добрия си състав, но въпреки това не трябва да бъдат подценявани", сподели Джокович.


"Иснър има страхотен сервис, а Куери се движи много добре по корта. Оставам оптимист и се надявам, че публиката ще бъде с нас. Ако ни подкрепят имаме сили да се класираме за 1/4-финал, което ще бъде страхотен успех в нашата история", каза още Ноле.


"Имаме огромното предимство да играем пред наша публика. Освен това знаем, че клей настилката не е любимата на американците. Мисля, че ние сме скритият фаворит", сподели Янко Типсаревич, който преди няколко дни свали на земята Анди Мъри на турнира в Дубай.


Въпреки добрата форма от началото на годината, Иснър и Куери напуснаха борбата в Акапулко още в първия кръг миналата седмица. Турнирът в Мексико е на клей и трябваше да подготви двамата за важния сблъсък за купа "Дейвис".


"Ще ни бъде много трудно. Очаквам да играем при невероятна атмосфера. Сигурен съм, че домакините ще се постараят да превърнат вечерта ни в ад", сподели Майк Брайън.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини