Първата сензация в Монте Карло е факт!



18-04-2012 18:16 | Станко Димов

Първата сериозна изненада от турнира в Монте Карло е факт! Миналогодишният финалист Давид Ферер е аут от играта, след като отстъпи с 3:6, 2:6 пред Томас Белучи. Левичарят от Бразилия изигра фантастичен двубой и достигна до победата след само 68 минути игра!

Отпадането на Ферер още във втори кръг ще му коства шестата позиция в ранглистата. Испанецът ще загуби 600 точки и от понеделник вече ще е седма ракета в света.

Загубата е сериозна изненада и поради факта, че Давид Ферер по традиция е сред най-добрите и най-вече постоянни тенисисти, що се отнася до двубои на клей. От началото на годината Ферер има 3 титли, 2 от които на любимата му червена настилка.

Миналата година в Монте Карло Ферер достигна до финал, където бе победен от Рафаел Надал. Сега обаче той стегна куфарите още след първия си мач.

"Определено лош ден за мен. Трябва да изкажа заслуженото към моя опонент, който игра отлично. Всяка година е различна, всеки мач е различен", философски анализира поражението си световният №6.

На другия полюс е настроението при Белучи. Бразилецът, който е 45-ти в ранглистата на АТП, ще играе с Робин Хаасе в следващия кръг в Монте Карло. При победа Белучи по всяка вероятност ще срещне Новак Джокович на четвъртфиналите.

Победата за бразилеца бе 4-та над играч от Топ 10. Загубата за Ферер пък бе първа на клей от началото на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини