ВИДЕО: Топ 10 на историите за счупените ракети



19-04-2012 10:43 | Станко Димов

Чупенето на тенис ракети е неизменна част от съвременния тенис, а и не само. Историята помни колоритни състезатели, които редовно изливаха гнева си на корта върху своите ракети, обвинявайки ги косвено за провалената точка. Разбира се в подобна класация няма как да минем без представители от Балканския полуостров, където темпераментът е неизменна част от цялостния облик на играча. От изданието „Тенис спейс” направиха класация на 10 от най-запомнящите счупвания на ракети. Ето и призьорите:

Марат Сафин
Марат Сафин бе известен с буйния си нрав на корта , а многото счупени ракети по време на двубои бяха запазената му марка. Оказа се обаче, че руснакът не е чупил ракети само на официални срещи, но дори и на тренировките си. В края на една тренировка за US Open, Сафин захвърлил без видима причина ракетата си към средата на корта, а след като видял, че не е счупила се запътил към нея и с втори удар довършил започнатото. След което отишъл да поздрави спаринг-партньора си все едно нищо не се е случило.

Горан Иванишевич
Горан Иванишевич има изключително куриозен случай с тенис ракети. Хърватинът е принуден да се откаже още във втори кръг на турнира в Брайтън, тъй като в сака му не остава нито една здрава тенис ракета. Така, поради липса на екипировка, Иванишевич преждевременно прекратява участието си в турнира.

Маркос Багдатис
Маркос Багдатис влезе в световния видеообмен в началото на годината, когато в двубоя си срещу Станислас Вавринка на Australian Open счупи поред 4 ракети. При това го направи със стил, като счупи две от ракетите само с един замах.

Роджър Федерер
Да, точно така. Роджър Федерер също е показвал нерви и чупел ракетата си по време на мач. Това е нещо, което се случва толкова рядко, но точно поради тази причина остава и запомнено. По време на двубоя си срещу Новак Джокович на турнира в Маями (2009) Роджър не сдържа нервите си и потроши своята ракета, с което меко казано изненада зрителите на препълнения централен корт.  

Анди Родик
Ракетите редовни поемат гнева на Анди Родик. Преди няколко години на турнира в Мадрид, бесен от неуспеха си в предходната точка, американецът показно счупи ракетата си около основната линия. Нещо повече – Родик попита съдията на корта дали няма да го накаже за гневната реакция, но арбитърът реши да подмине ситуацията. След като видя, че няма да понесе санкция, Родик продължи да блъска ракетата си в земята, този път до столчето за почивка.

Агниешка Радванска
Полякинята се подготвяше за рутинно изпълнение на бекхенд, но нанасяйки удара ракетата и се счупи на две, като в ръката й остана само дръжката. Доста комичен момент от Australian Open 2011.

Марат Сафин, отново
Няма как! Марат Сафин има толкова истории със счупени тенис-ракети, че е трудно, дори невъзможно да се избере най-добрата. Руснакът имаше и комичен случай на едно от участията си на турнира в Монте Карло. След като загуби дълго разиграване, Сафин захвърли яростно ракетата си към стола за почивка, чупейки я на две.

Фернандо Гонсалес
Чилиецът също намира място в класацията. След като първия му опит да счупи ракетата е неуспешен, Гонсалес продължава да излива гнева си към ракетата по пътя до стола за почивка. След множество удари по корта мисията е изпълнена, а ракетата е строшена на 4 части.

Новак Джокович
В края на Уимбълдън 2011 Ноле може и да ядеше тревата от централния корт в изблик на радост от триумфа си, но по пътя към трофея в същата тази трева счупи ракета. А това е доста похвално, предвид настилката.

Серина Уилямс
„В действителност съм от играчите, които често чупят ракетите си. Понякога го правя дори на тренировка, просто ей така. Затова не се чувствам длъжна да обяснявам на някого, как не е хубаво да се чупят ракетите, защото аз съм една от тези, които го правят”, признава си американката и допълва, че веднъж е счупила ракетата си на 5 места.

ЕТО И ОЩЕ НЯКОИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини