Анди Мъри: Невъзможно е някой на 18-19 да пробие в топ 4



21-04-2012 13:24 | Николай Драгиев

Анди Мъри, който е считан за тенисиста намиращ се най-близо до топ 3 в мъжкия тенис не вижда как някой от по-младите тенисисти ще се намеси в битката на Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер, а и още няколко опитни състезатели.

"Не мисля, че сегашната ситуация ще се промени бързо. Самият аз се надявам да не се промени бързо. Като цяло смятам, че тенисът много се промени в последните 5-6 години. Смятам, че когато навлизах в играта, ситуацията на физическо ниво не бе толкова перфектна. Всички бързо разбрахме колко важно е това," коментира Мъри.

За Мъри на по-младите играчи ще има бъде дяволски трудно да разбият монопола на състезателите от топ 4.

"Виждате, че състезателите стигат пика на своята форма не в началото на 20-те си години. Този процес се случва в по-късен етап от техните кариери. Та погледнете средната възраст на състезателите в топ 10. Имаме Цонга на 27, Фиш е доста по-възрастен, Иснър също е близо до 27, Роджър е на 30, а Ферер в края на 20-те.

"Тежко е. Играта е преди всичко на физическо ниво и това е причината тези състезатели да имат нужда от толкова време. Вече не е възможно големият прогрес да бъде правен от момчета на по 18-19 години като преди," анализира още Мъри.

Самият Анди Мъри определи Рафаел Надал като "специален" за умението му да печели мачове и в юношеските години.

"Рафа печелеше своите мачове в Монте Карло и на 15 години. Това е много, много трудно. Той го правеше, защото е специален. Той е един от най-великите в историята. Роджър също. Не очаквайте да виждате играчи като тях често. Нужно е време, за да видим отново състезатели като тях," смята още Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини