Рафаел Надал дочака своя миг срещу Джокович, остава Кралят на Монако (ВИДЕО)



22-04-2012 16:34 | Станко Димов

Рафаел Надал дочака своя миг и прекъсна черната серия от 7 поредни загуби от Новак Джокович. Двамата се изправиха на финал на турнира в Монте Карло („Мастърс 1000”), а испанецът се наложи с изразителното 6:3, 6:1 и стана първият играч в историята с 8 поредни титли от подобен турнир.

Надал безспорно изигра най-силния си двубой от началото на годината, като диктуваше събитията на корта от първата до последната точка. Същото в никакъв случай не може да се каже за сърбина, който не приличаше на себе си на корта. Ноле допусна прекалено много грешки, особено от по традиция силния си бекхенд, което в крайна сметка бе наказано от световния №2.

По този начин Рафаел Надал спечели за рекорден 8-ми пореден път турнира в Монте Карло, който безспорно се очертава като любим във визитката на Рафа. Освен това испанецът се поздрави с първи трофей от близо година насам, след като за последно спечели „Ролан Гарос” през май миналата година. Другата седмица Надал ще участва на турнира в Барселона, където също има да защитава титла.

Шампионът Рафаел Надал изигра перфектен първи сет. Испанецът беше изключително солиден от основната линия и почти нямаше топка, която да не можеше да върне. От другата страна на корта картината бе коренно различна. За разлика от предишните двубои между двамата, Джокович допускаше много грешки, с което улесняваше максимално изчистения от към игра Надал.

Особено впечатления правеха пропуските на сърбина от бекхенд. В крайна сметка – с пробиви в третия и деветия гейм, Рафа си осигури сета – 6:3. Големият ключ към успеха в първия сет бе сервисът. Рафа пласира 80% от началния си удар, като спечели 88% от разиграванията след него!

Надал започна ударно и вторият сет. С ранен пробив Рафа поведе с 2:0, а след това затвърди с гейм на 0 за 3:0. От своя страна Джокович показа нерви, като освен захвърляне на ракетата с гримасите си показваше, че няма отговор на играта на испанеца.

Първата почивка в сета не се отрази особено ползотворно на Джокович, който допусна втори пробив и изоставане с 0:4. Особено красиво бе последното разиграване в гейма, което след около 30 удара завърши с форхенд-уинър на Надал.

Оказал се в тотално неизгодна позиция Джокович все пак намери сили да върне единия от пробивите и седна за стола за почивка при резултат 1:4 и сервис на своя страна. Дори и пробивът в подаването обаче не успя да помрачи настроението в играта на Надал.

Испанецът изглеждаше пределно концентриран и играеше за всяка точка така, сякаш е последната в мача. Логичното се случи и Рафа взе следващите два гейма, с което си подпечата победата и 8-ма поредна титла от Монте Карло.

С успеха си Рафаел Надал отново излезе еднолично начело по брой титли от "Мастърс 1000" сериите - 20. Втори е Роджър Федерер с 19, а трети Андре Агаси със 17.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА!

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини