38-годишната Лиза Реймънд няма спирачки



24-04-2012 17:06 | Станко Димов

38-годишната Лиза Реймънд (САЩ) е жив пример за шампионско дълголетие, след като успя на тази възраст да се изкачи отново до върха на световната ранглиста в дамските двойки. Реймънд е най-възрастната водачка в историята на ранглистата, като предишния рекорд бе на 36-годишната Квета Пешке (Чех).

Само преди година Реймънд започна да играе със сънародничката си Лизел Хубер и двете вече спечелиха осем големи тенис турнира заедно, включително US Open и Шампионата на WTA в Истанбул през 2011 година. Тези успехи доведоха до изкачването на Лиза до първото място в ранглистата заедно с Хубер.

"Определено е много по-специално сега, отколкото преди. Аз съм в най-добрата си форма, а намерих и най-подходящата партньорка. Лизел и аз винаги сме казвали, че най-важен е отборът- печелим заедно, губим заедно, тренираме заедно", сподели Реймънд пред сайта на WTA.

Лиза Реймънд може да се похвали с нелоша тенис кариера на сингъл, но успехите й в двойките стават все по-значителни. Преди партньоството си с Хубер Реймънд имаше изключителни резултати на двойки и с тенисистки като австралийките Рене Стъбс и Сам Стосър.

Сред феноменалните постижения в кариерата на Лиза Реймънд са: 118 седмици под номер едно в ранглистата на двойки; 78 турнирни победи; едиствената тенисистка, която е била водачка в ранглистата с три различни партньорки (Хубер, Стъбс и Стосър).

"Лиза се труди здраво през годините и постигна страхотни резултати. Тя е истинска шампионка и да се изкачи до номер едно в ранглистата отново е просто невероятно. Поздравявам я за фантастичната кариера и й пожелавам още много титли", сподели партньорката на Реймънд Лизел Хубер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини