Джокович защити Надал за синия клей



26-04-2012 11:29 | Станко Димов

Тази година турнирът Matua Madrid Open („Мастърс 1000”) определено ще бъде различен. Причината е синият клей, на който ще се играят двубоите и който породи куп дискусии през последните месеци. Най-деен в „атаките” срещу подобен цвят настилка бе Краля на клея Рафаел Надал, който до последно се надяваше, че все пак думите му ще бъдат чути.

Още повече, че Рафа получи подкрепа от голяма част от тенисистите, в това число и Роджър Федерер. Въпреки всичко обаче собственикът на турнира не промени решението и тази година двубоите в Мадрид ще се проведат на син клей.

„Турнирите в Мадрид и Рим са един след друг. Мадрид е единственото място от сезона на клей, където се играе на висока надморска височина. Разликата между Мадрид и Рим не може да бъде твърде голяма.  Турнирът в Мадрид е велик заради историята, която има. Заради играчите, които са играли в него”, коментира Надал, в опит тактично да избегне темата за синия клей.

Световният №4 Анди Мъри, който спечели турнира през 2008-ма сподели, че няма представа как ще се отрази промяната на цвета на настилката. „Такмингът е това, което затруднява най-много играчите в Мадрид. Аз лично никога не съм играл на син клей и нямам представа как се чувствам на тази настилка. Определено това е ново предизвикателство”, сподели Мъри.

Изключително любопитно бе мнението и на световния №1 Новак Джокович. Сърбинът призна, че разбира нуждата от промени с цел популяризиране на играта, но не е съгласен с факта, че гласът на нито един от топ-играчите не е бил чут.

„Доколкото знам повечето от играчите, с които съм разговарял, не са съгласни. Аз никога не съм играл на син клей. Рафа също не е. Роджър също не е. Ако най-добрите играчи в света не са съгласни с тази промяна, то тя наистина не трябва да се случва”, коментира Джокович.

„Ще бъде интересно на синия клей. Не искам да се оплаквам, но определено има начин, по който президентите на турнирите да взимат решения сами без съгласието на играчите. Това трябва да се промени, защото не е честно”, категоричен е Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини