Милош Раонич с първа победа над играч от Топ 4 (ВИДЕО)



27-04-2012 15:43 | Станко Димов

Милош Раонич е първият полуфиналист на турнира в Барселона (АТР 500). 21-годишният състезател се наложи с 6:4, 7:6 (3) над Анди Мъри в двубой, който продължи близо 2 часа.

Победата бе първа за Раонич над играч от Топ 4 и най-голямата в кариерата му до момента. Младият канадец показа израстване, като се класира за втори път в кариерата си на полуфинал на турнир на клей (след Ещорил 2011).

Раонич демонстрира убийствена стабилност в сервис-геймовете си през първия сет. Младият тенисист загуби едва 4 точки, при това срещу себе си имаше един от най-добрите посрещачи в света – Анди Мъри. Раонич показа фантастичен сервис и само за първия сет наниза 8 аса.

През втората част канадецът малко намали бруталните показатели на началния си удар. Двамата си размениха по един пробив и доведоха нещата до тайбрек, който бе спечелен от Раонич със 7:3 точки.

В спор за участие на финал Раонич ще се изправи срещу испанец . Това ще бъде или Фелисиано Лопес, или Давид Ферер. Добрата новина за канадеца е, че той е тренирал и с двамата и познава отлично силните и слабите страни в играта им.

Загубата за Анди Мъри пък означава втори поредно отпадане на четвъртфинал в сезона на клей. Не особено добър старт в битките на червена настилка за Мъри. Следващият турнир, на който ще видим в игра световния №4 ще бъде този от "Мастърс 1000" сериите в Мадрид.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини