Федерер: Нямам проблем с Надал



27-04-2012 17:30 | Станко Димов

Роджър Федерер направи опит да охлади напрежението с Рафаел Надал предупреждавайки организаторите на турнира в Мадрид, че рискуват да се провалят със синия клей, на който ще се проведе надпреварата тази година.

Както е известно Надал е сред най-дейните противници на идеята за син клей, но въпреки всички претенции собственикът на турнира ще експериментира с нова визия.

Наскоро Рафа напусна и поста на заместник-председател на съвета на играчите заради липса на подкрепа от председателя Роджър Федерер. Както е известно Надал настоява за куп промени в правилата, една от които е свързана с промени в точкуването в ранглистата (бел.ред. Надал иска точкуването да става на базата на две години).

Въпреки всички противоречия обаче Федерер застава твърдо зад Рафа в темата за синия клей.

„Аз съм срещу това (синия клей) и Надал е срещу него. Но директорът на турнира настоява. Нямам идея как ще се получат нещата. Бяхме срещу това решение, Рафа дори беше яростен, за което го подкрепям. Той се опасява, че по този начин се нарушава традицията, защото единия турнирен директор ще иска син клей, другия сив, третия зелен и т.н.”, коментира Федерер.

Швейцарецът призна също, че напоследък рядко се засича с Надал по турнири и затова двамата нямат възможността да „изгладят” взаимоотношенията си.

„Двамата не се виждаме често. Той не беше в Ротердам, не беше в Дубай и „Берси” (Париж), аз пък не бях в Шанхай. Видяхме се само в Лондон, Мелбърн и за кротко в Индиън Уелс. Това е една от причините с него да имаме различия. Просто по-рядко комуникираме в момента. За мен е напълно нормално да имаме различни мнения по отделни въпроси. Без значение какво мисли или казва Надал, аз нямам проблем с него”, увери Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини