Стефан Цветков: Григор е „почти сигурен” за Олимпийските игри



02-05-2012 14:30 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров почти сигурно ще участва на предстоящите Олимпийски игри в Лондон. Дори и да не попадне сред първите 64 в ранглистата, съществува огромен шанс българинът да получи „уайлд-кард” от организаторите. Това призна в интервю за БНТ1 президентът на родната федерация по тенис Стефан Цветков.

„Разговарях по тази тема с президента на международната федерация (ITF) Франческо Ричи Бити. Той ме увери, че има голям шанс Гришо да получи „уайлд-кард” за турнира в Лондон. Разбира се до тогава има достатъчно време, може Димитров да натрупа необходимите точки и да прогресира достатъчно в ранглистата”, коментира Стефан Цветков.

Запитан за спада във формата на Димитров през последните месеци, което се отрази и на мястото му в ранглистата на АТР, Цветков коментира следното: „Наистина се забелязва регрес. Мисля, че Гришо започна много силно сезона с „Хопман къп”. След това знаете игра в Сидни, където бе на корта буквално от самолета.

В Австралия изигра два петсетови мача, вторият от които с Алмагро. Последва тежък двубой после и с Йънг. Мисля, че в тези моменти Григор имаше малшанс. След това в Маями се представи добре, показа какво може.

Надявам се и съм сигурен, че ще играе на ниво и за България. Той е пределно мотивиран, това си личи по начина, по който загрява, по който тренира, изобщо по цялото му отношение. Пример е за професионализъм”, обобщи главата на родния тенис.

Цветков изказа задоволство от работата на първата ни ракета с Патрик Муратоглу. „Те се познават от доста време. Виждам тяхната сработеност, виждам колко е отдаден Патрик на работата с Григор. Мисля, че това е добър шанс Димитров да скочи в ранглистата”, изрази оптимизъм Стефан Цветков.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини