Димитър Кузманов: Винаги се боря докрай, публиката бе уникална



05-05-2012 14:27 | Николай Драгиев

18-годишният Димитър Кузманов зарадва цяла България с прекрасна победа с 1:6, 6:2, 7:5 над македонеца Шендрит Деари и почти сигурно донесе крайния успех на България над нашите съседи.

Впечатляващото при успеха на Кузманов бе представянето му в третия сет, когато успя да обърне резултата от 1:5 и дори спаси 2 мачбола.

Самият Мико, както е известен младокът, призна че не е правил такъв обрат досега, но е бил вдъхновен от препълнените трибуни на Националния тенис център в Борисовата градина.

"Винаги се боря до края. Имах някакви съмнения при 1:5 в третия сет, но се преборих. Вярвах в победата. Винаги се боря до края," заяви развълнувания пловдивчанин.

"Успях да се отпусна при 5:1 и заиграх по-агресивно. Преди това бях доста притеснен и играх пасивно. Не успях да покажа най-доброто от играта си, но се радвам че спечелих," допълни той.

Мико отчете, че е имал и лека травма, която за малко е можела да му изиграе лоша шега. Цялата среща продължи близо 3 часа.

"Мачът бе доста тежък и имах физически проблем. Сега ще отида с масажиста да видя какво е състоянието ми. Мисля, че не е нещо сериозно.

"Искам да благодаря на публиката, хората бяха уникални. Благодаря на всички, заради тях се вдигнах. Благодаря и на семейството ми за подкрепата ми. Досега не бях обръщал мач от 1:5, а спасих и два мачбола, мисля. На Дейвис къп атмосферата е наистина прекрасна," допълни Кузманов след срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини