Шарапова: Какво искам? Титла от Шлема и №1 в света!



05-05-2012 19:52 | Станко Димов

Изненадващо или не, Мария Шарапова се превърна в един от най-опасните играчи на клей през последните две години. През сезон 2011 рускинята спечели титлата от силния турнир в Рим, а няколко седмици след това достигна до полуфинал на „Ролан Гарос”. Настоящият сезон на червено също започна впечатляващо за Маша, която триумфира още в първия си турнир – битките в зала в Щутгарт.

Самата Шарапова не скри задоволството си от формата на клей и призна, че в момента се чувства отлично на тази настилка. „Знам, че най-важното нещо в спорта, а и в живота като цяло, е здравето. Когато съм здрава и играя добре е въпрос на време да печеля титли. Няма как да играя добре обаче, ако не съм здрава”, философски сподели Шарапова.

„Започнах годината много добре. Играх три финала, спечелих титлата в Щутгарт. Азаренка? Тя е добър играч, заслужава да бъде №1, но не мисля, че имам от какво да се тревожа. Да, загубих от нея в Австралия и Индиан Уелс, но пък я победих в Щутгарт. Не мисля, че можем да говорим за някакво съперничество между нас двете конкретно, защото повярвайте ми – всички тенисистки в момента искат да са нейното място (на Азаренка).

Започва най-тежката част от сезона. Мадрид, Рим, „Ролан Гарос”, Уимбълдън и след това Олимпийските игри. Това са част от най-великите турнири в тениса и ще се проведат само в рамките на няколко месеца”, коментира Шарапова.

В заключение рускинята призна, че определено мечтае един ден отново да се върне на върха на ранглистата. „Мечтая за титла от Големия шлем и №1 в света. В добра форма съм и мисля, че имам предпоставки да изпълня целите си”, коментира Шарапова.

В интерес на истината рускинята може да оглави ранглистата още след турнира в Мадрид, но за тази цел Виктория Азаренка трябва да отпадне в началото, а Маша да спечели турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини