ВИДЕО и СНИМКИ: Надал и Реал очакват пълен стадион за шоуто срещу Джокович



07-05-2012 17:57 | Станко Димов

Рафаел Надал и президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес откриха официално церемонията по представянето на благотворителния двубой между Матадора и Новак Джокович, който ще се състои на 14-ти юли на „Сантяго Бернабеу”, клубният стадион на футболния тим от Мадрид.

Сред гостите бяха още старши треньорът на Реал – Жозе Моуриньо и неговият помощник – Айтор Каранка, както и някои от играчите на тима, сред които Чаби Алонсо и Естебан Гранеро. На събитието бе и кметът на Мадрид Ана Ботейа.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

Както е известно въпросният тенис двубой между Надал и Джокович ще бъде с изцяло благотворителна мисия, като събраните средства ще влязат във фондацията на Надал, която подпомага децата в неравностойно положение.

„Всички от Реал сме изключително горди, че ще можем да представим на нашия стадион двама легендарни тенисисти. На 14-ти юли имаме среща с историята и солидарността”, започна словото си президентът на Реал Флорентино Перес.

„Рафа е един от нас. Ние сме горди, че вече толкова години той ни подкрепя и почетен член на тима. Взехме решението за този двубой, тъй като това е огромно предизвикателство. А Реал Мадрид не отказва предизвикателствата. Ще използваме нашата сила да помогнем в борбата с глада и неравенството в живота. В XXI век няма как Реал да не обърне внимание на подобни глобални проблеми. Днес е специален ден. Фондациите на Реал и Рафаел Надал ще направят нещо изключително в борбата за солидарност”, каза още Перес.

„Искам да благодаря на Надал и Джокович, които са две от легендите на тениса. На 14-ти юли те ще счупят всички рекорди по посещаемост. Ще превърнем „Сантяго Бернабеу” в тенис корт, на който Надал и Джокович никога не са играли, дори не са и представяли. Ще се получи мач-мечта”, убеден е Перес.


Думата взе и Рафаел Надал: „За мен е чест да бъда част от толкова голямо благотворително събитие. Чест е и да изляза на специален стадион като „Сантяго Бернабеу”, един от най-красивите стадиони в света. Искам да благодаря на Реал Мадрид, че направи това събитие реалност. Надявам се, че много хора ще дойдат да ни гледат с Новак, защото в крайна сметка това е целия смисъл на двубоя”, сподели Надал.

Матадора похвали футболния тим на Реал, който преди няколко дни спечели за 32-ри път титлата в испанското първенство. „Трофеят бе напълно заслужен”, категоричен е Рафа, който никога не е криел пристрастията си към „Белия балет”.

След официалната церемония Надал и компания се снимаха и на терена на „Сантяго Бернабеу”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини