Годината на Сьодерлинг



28-12-2009 10:18 | Станко Димов

Робин Сьодерлинг, световният номер 8, определено бе голямата изненада през 2009 година. Шведът прикова вниманието върху себе си, след като детронира Рафаел Надал на "Ролан Гарос". Сьодерлинг прекъсна серията от 31 поредни победи на Рафа, в последствие елеминира Николай Давиденко (6-1 6-3 6-1) и Фернандо Гонсалес (6-3 7-5 5-7 4-6 6-4), като по този начин заслужи мястото си на първи финал от Големия шлем.

 

Съперникът на финала обаче бе може би най-големият в този спорт за всички времена - Роджър Федерер, за когото финалът също бе съдбоносен. "ФедЕкспрес" търсеше първа титла от френската столица и нищо на света, в това число и Сьодерлинг, не можеше да го спре (ако трябва да сме по-точни, "това", което можеше да спре Роджър, отпадна в 4-ия кръг).

 

"В Париж осъществих една от мечтите си - да играя на финал на турнир от Големия шлем. Много години се подготвям за такива мачове и съдбата ми се отблагодари, като ми даде шанс да споря за титлата", сподели Сьодерлинг.
"Няма да ви кажа нещо различно от другите. Наистина е много трудно да играеш срещу Роджър на такива финали. Той обаче не ме тревожи и с удоволствие бих излязъл срещу него и на турнира в Абу Даби. Ако това се случи силно се надявам, че този път ще се представя по-добре срещу него", каза още шведът.


Сьодерлинг открива сезона в Абу Даби с двубой срещу Станислас Вавринка. Ако се справи с него, Робин ще срещне Федерер в спор за място на финала.
"2009 бе велика за мен година. Силно се надявам, че през 2010 ще се представя още по-добре. Сезонът започва след няколко дни в Абу Даби и моята цел е да стигна възм ожно най-далеч в надпреварата", коментира скромният швед.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини