Вердаско доживя звездния си миг срещу Надал (ВИДЕО)



10-05-2012 19:42 | Станко Димов

Голямата сензацията на турнира в Мадрид е факт! След 3 часа и 10 минути игра големият фаворит Рафаел Надал напусна турнира, след като бе победен от сънародника си Фернандо Вердаско – 6:3, 3:6, 7:5.

Успехът е паметен за Вердаско, който преди този мач имаше 13 загуби от 13 двубоя с Рафа. Нещо повече, Нандо никога не бе печелил сет в двубоите с Матадора на клей! В историята на съперничеството между двамата обаче се отвори нова страница.

Надал има защо да съжалява, тъй като в заключителната част на срещата водеше с 5:2 гейма и със сервис на своя страна можеше да си осигури място на четвъртфинал. Вердаско обаче влезе във впечатляваща серия от 5 поредни гейма и поднесе сензацията на сините кортове в родния си Мадрид!

"Ако нещата не се променят, догодина в календара ми ще има един турнир по-малко", коментира след двубоя Надал, визирайки сините кортове в Мадрид. "Днес загубих, защото заслужавах да загубя. Поздравления за Фернандо, който игра страхотно".

Надал започна колебливо срещата и заслужено отстъпи в първия сет с 3:6. Рафа бе особено колеблив на сервис, като записа по-малко от 30% успех след втори начален удар. През втората част събитията на корта се промениха. Матадора значително подобри представянето си, а в комбинация с това получи няколко подаръка от Вердаско, чието ниво леко спадна. В крайна сметка Рафа се наложи с 6:3 и прати двубоя в трети сет.

Всичко вървеше по план за световния №2, който рано проби, а в последствие поведе с 5:2 и на два пъти сервира за мача. И в двата случая обаче Рафа допусна пробив, единият от които на 0, и сам върна Вердаско в двубоя. Роденият в Мадрид тенисист не почака втора покана и записа впечатляваща серия от 5 поредни гейма, които му осигуриха място на четвъртфинал.

В следващия кръг Вердаско ще се изправи срещу Томаш Бердих, който по-рано днес разби с 6:1, 6:1 Гаел Монфис. Чехът показва отлична игра на синия клей в Мадрид, като от началото на турнира няма загубен сет.

Иначе загубата за Надал бе първа от началото на сезона на клей в Европа. Преди срещата с Вердаско, Матадора нямаше загубен сет, като в това спечели 2 титли – в Монте Карло и Барселона. Следващият турнир, на който ще видим Краля на клея е този в Рим, който започва другата седмица и също е от „Мастърс 1000” сериите.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини