Азаренка с шампионски обрат, пак излиза срещу Радванска



11-05-2012 19:00 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Виктория Азаренка достигна полуфиналите на супертурнира в Мадрид. Белорускинята отново показа, че се чувства добре на синия клей и обърна шампионката от "Ролан Гарос" Ли На след 3:6, 6:3, 6:3 в четвъртфиналите.

Двубоят бе напълно равностоен, но малко по-стабилните действия на Азаренка в крайна сметка й осигуриха крайния успех.

Азаренка имаше сериозни проблеми в първия сет със своя сервис и логично си изпати. Китайката наложи своя стил на игра и спечели с 6:3.

Азаренка бързо взе мерки, подобри ефективността на началния си удар и намали непредизвиканите грешки във втория сет. Форхендът на Вика заработи много по-качествено и тя сравнително бързо изравни резултата в сетовете след също 6:3 гейма.

В решителния трети сет Ли На започна доста плахо и неуверено и получи тежко наказание от лидерката в ранглистата. Азаренка само за няколко минути поведе с 4:0, демонстрирайки характера, който я изведе до мястото, което заема. Ли На имаше шансове да върне поне единия пробив и благодарение на рискова игра стигна до 3:4.

Китайката дори имаше възможност да направи 4:4 в две поредни точки, но Азаренка се спаси и дръпна отново с 5:3 и след това приключи мача в своя полза.

"И аз не харесвам тези кортове, както много от другите играчи. Аз обаче не съм дошла да се оплаквам, а да играя. Ще говорим за промени след турнира, сега няма смисъл. В момента се интересувам от играта си," коментира Азаренка относно синия клей.

В полуфиналите Азаренка ще играе с Агниешка Радванска. Азаренка води с 10:3 в срещите с полякинята и с 5:0 през 2012-а година.

Самата Радванска ще стане номер 2 в света, ако спечели титлата в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини