Габриел Донев се готви в академията на Ники Пилич за силен турнир



18-05-2012 12:05 | Николай Драгиев

Габриел Донев - победител в турнира „Девин – празник на тениса” (2010 г.), ще замине в края на тази седмица за участие в турнир в Будапеща.

С подкрепата на „Девин” АД младата тенис звезда предстои да замине в унгарската столица за участие в петото издание на турнир Europe Tennis Center Cup. Турнирът ще се проведе от 22 до 29 май.

15-годишният състезател на ТК Спорт Палас (Сливен), който тренира под ръководството на баща си Тодор Донев, е вицешампион на България до 12, 14, 16 и 18 години. Първо място е печелил на двойки в България. В актива му има и участие на финал в няколко международни турнира, два полуфинала във възрастова група до 12 години и четири четвъртфинала до 14 и 16 години.

От началото на годината до момента младият състезател има няколко големи успеха на корта. На двете държавни първенства (до 16 и 18 години) стига съответно до полуфинал и четвъртфинал, освен това печели първо място в турнира в Хасково и успява да се класира първи на двойки и да достигне до финал при 18-годишните.

До края на 2012 г. му предстои участие в още няколко държавни първенства, турнири от календара на ITF и три международни турнира от календара на Tennis Europe, които ще се проведат в България. В календара на състезателя има предвидено състезание в Мюнхен и едно отборно участие на ТК Спорт Палас (Сливен).

В момента Габриел тренира усилено за участието си в Будапеща в школата на Ники Пилич в Мюнхен. Надява се на турнира да има възможност за „реванш” срещу една от младите надежди на германския тенис - Александър Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини