ВИДЕО: Надал срещу Ферер по пътя към финала в Рим



18-05-2012 17:32 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфинал на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Рим. Испанецът се наложи с 6:4, 7:5 над Томаш Бердих след малко повече от два часа игра на кортовете във Вечния град.

Рафа изигра перфектен първи сет, може би най-добрия си от началото на турнира. В него Матадора вкара 84% първи сервис, като благодарение на един пробив си гарантира преднина в двубоя – 6:4.

През втората част равновесието на корта се промени. Бердих започна по-силно и поведе с 4:2 след пробив. Любопитното е, че това беше първи пробив в подаването на Надал за последните 24 сервис-гейма в Рим!

Надал обаче не се отказа и моментално успя да върне пробива и да изравни резултат – 4:4. Малко по-късно Рафа стигна до преднина 40:15 в подаването на съперника и се възползва от ситуацията, нанасяйки съкрушителен пробив за 6:5.Последният гейм не представляваше проблем за испанеца, който си гарантира място в голямата четворка.

В спор за място на финал в Рим Надал ще се изправи срещу добрия си познайник Давид Ферер. За последно двамата се изправиха на турнира в Барселона, където във финален двубой Рафа се наложи със 7:6, 7:5.

По-рано днес Ферер се наложи със 7:6, 6:4 над Ришар Гаске. „Не беше никак лесен мач. Мисля, че интригата се предреши в първия сет. През втората част той беше доста по-уморен и аз се възползвах от това”, коментира след двубоя Ферер.

До момента Надал и Ферер са играли общо 18-ти пъти, в които световният №3 има записани 14 победи.

Двубоят между испанците е в събота от 17,00 часа българско време.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини