Шарапова разкритикува Азаренка за правилата



20-05-2012 12:46 | Николай Драгиев

Мария Шарапова се изказа критично спрямо Виктория Азаренка за отказването й от турнира в Рим. Белорускинята изигра един мач, който спечели и след това обясни, че е участвала само заради правилата, които я задължавали, независимо че е контузена.

"Ако правилата на WTA бяха други щях да мога да се фокусирам върху възстановяването си, а не да мисля затова да не бъда наказана. Надявам се за в бъдеще правата на играчите да са по-добре защитени," заяви Вика.

От своя страна Шарапова се учуди от думите на Азаренка и обясни, че ако наистина си контузен, не е проблем просто да си платиш глобата и да не рискуваш здравето си.

"Преди всичко тя сякаш е по-често контузена от всеки друг състезател. Мисля че миналата година тя имаше повече отказвания от всеки друг, но все пак изпълни задължителните участия в турнири. Два дни, след като се е отказала от турнир тя тренира на пълни обороти, така че е трудно да се прецени какво чувства всъщност," коментира Шарапова по адрес на Азаренка.

"Не ми пука от наказанието - ако съм контузена, дори и не толкова тежко, не бих рискувала здравето си. Това е най-важното нещо," допълни тя.

Според правилата на WTA играчите от топ 10 трябва да участват на всички 4 турнира от категорията Premier и 4 от 5 турнира от категорията Premier 5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини