ВИДЕО: Надал взе сладък реванш от Джокович в Рим



21-05-2012 15:31 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се завърна на второто място в световната ранглиста, след като спечели за шести път "Мастърс 1000" в Рим. Испанецът го стори по възможно най-желания начин - с победа над световния номер 1 Новак Джокович със 7:5, 6:3. Така Надал успя да вземе реванш за загубата си на "Форо Италико" преди година.

Титлата за Надал е под номер 49 от изиграните от него вече 70 финала на ниво ATP. Тя е и рекордна 21-а в сериите "Мастърс 1000", където втори с 20 е Роджър Федерер във вечната класация.

В съперничеството между Надал и Джокович, испанецът вече води с 18:14, а само през 2012-а вече има 2 поредни победи на клей. Това е и 15-а победа на Надал над действащ номер 1 в света.

Още от първите минути на корта Джокович и Надал загатнаха как ще се развие срещата – дълги разигравания и здрава борба за всяка една точка. В първия гейм Рафа стигна до преднина 15:40, но с няколко добри сервиса Джокович запази подаването си.

Все пак първият пробив в двубоя не закъсня и бе на сметката на Надал. Испанецът го осъществи в петия гейм и поведе с 3:2. Джокович обаче не само върна пробива, но спечели и следващия гейм на нула, с което си върна отново аванса в резултата.
 
В тези минути сърбинът бе по-агресивният тенисист, като при 5:4 и 30:30 двамата изиграха две възлови точки, спечелени от Надал. Така Рафа не само остана в сета, но след това проби и със свой сервис затвори първата част със 7:5 след час и 16 минути игра.

В паузата Ноле се възползва от момента и изля гнева си на ракетата, която бе зверски строшена в близост до стола за почивка.

Серията от поредни геймове на сметката на испанеца продължи и в началото на втория сет. Надал започна с пробив – 1:0, като в ответния гейм Джокович можеше да повтори упражнението от първата част и да направи веднага ри-брейк. Сърбинът стигна до преднина 0:40, но с няколко фантастични удара от форхенд Надал изравни, след което затвърди пробива – 2:0.

Ноле усети, че няма да има още много шансове в двубоя и се опита да почерни всеки от следващите сервис-геймове на съперника, търсейки връщане на пробива. И при 2:1 Рафа трябваше да спасява 3 точки за пробив, но и този път нервите на испанеца издържаха.

До края на срещата Надал не трепна, но и проби за втори път за 6:3. Нещо повече - Джокович му подари титлата с двойна грешка на свой сервис.

С това че Надал се връща на второто място в световната ранглиста, той си осигури и място като поставен под номер 2 на "Ролан Гарос" и това, че няма да играе с Джокович преди финала.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини