Пьотър Вожняцки: Каро се учи от Мъри и Джокович



22-05-2012 18:36 | Николай Драгиев

Бащата на бившата номер 1 Каролина Вожняцки - Пьотър призна, че неговата дъщеря се опитва да подобри своята игра и да започне да бъде по-агресивна на корта. Той обясни това във връзка с критиките към нея. Според Мартина Хингис Вожняцки трябва задължително да бъде по-атакуваща, а Мартина Навратилова дори стига по-далеч като казва, че тя не е заслужавала да бъде номер 1.

Самата Вожняцки прекара на лидерското място в ранглистата 67 седмици, а вече има и 18 титли.

Сега обаче тя е на път да изпадне от топ 10 и се намира на най-ниската си позиция в ранглистата от близо 3 години.

"Каролина не е като Щефи Граф или Мартина Навратилова. Тя идва от Дания, а това е страна, която няма никаква изградена тенис култура. Не е страна като Швеция, която е произвела множество играчи," смята Пьотър Вожняцки.

Бащата на датчанката коментира, че тя може да играе много по-мощно, отколкото го показва в мачовете си. "Тя често тренира с Анди Мъри и Новак Джокович, които бяха впечатлени от нейните възможности да завършва със сила. Но това засега е само за тренировките."

Пьотър също така вижда прилика между стила на Каро с тези на Джокович и Мъри. "Стилът на Анди Мъри е близък до този на Каролин, но Анди играе все по-добре контра-атакуващо. Той е добър в това отношение и следваме неговия пример. Джокович също е близък като стил до Каролина, но е малко по-агресивен и навлиза в корта. Това отнема време. Джокович е на 24, но хората го определят като шампион откакто е на 17."

Иначе Пьотър Вожняцки е лаконичен относно връзката на Каролина с голф звездата Рори Макилрой. "Щом тя е щастлива и аз съм щастлив."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини