Сампрас: Пред Федерер има още много, много години в тениса



22-05-2012 21:52 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Пийт Сампрас изрази мнение, че пред Роджър Федерер има още много години, в които той ще бъде способен да печели трофеите на турнири от "Големия шлем".

Сампрас базира това свое твърдение на изключителния професионализъм на швейцареца, както и това че той не е "прегорял" в ранните години на своята кариера.

Според Сампрас отлично допълнение към екипа на Федерер е неговият бивш наставник Пол Анакон, който "подготвя Роджър да подобри моите рекорди", обясни Сампрас. В момента Федерер е на една седмица като №1 в ранглистата от постижението на Сампрас от 286 като лидер в подреждането. Федерер също така цели да спечели седма титла на Уимбълдън, колкото има и американецът.

"Да, определено смятам, че Роджър може да спечели турнир от Големия шлем. Той изглежда много мотивиран. Той обича да пътува, обича да играе. Той е един млад 30-годишен човек. Той е много мотивиран, играе много и обича начина на живот, при който пътуваш много. Когато аз бях на неговата възраст, се чувствах уморен и изгубил желание да пътувам след толкова години. Той се наслаждава на това и в резултат ще играе още много, много години," анализира Сампрас.

"Ще бъде трудно да спечели в Париж, но смятам че е фаворит на Уимбълдън и US Open. Роджър продължава да играе страхотно и обича това, което прави. Не смятам, че е изгубил желание за играе или пък да е уморен. Напротив, той е с огромно желание за игра."

"В момента ми се струва, че Роджър е основният фаворит за Уимбълдън. Както и Новак, и Рафа. Тази година на Уимбълдън отново битката ще е между първите четирима в света. Те просто са много по-добри от останалите. Но все пак говорим за Роджър на трева. Той знае какво да прави, как да играе. Той има и най-добрата постройка на игра за тази настилка," смята Сампрас.

Сампрас също така признава, че за него би било приятно и последните му рекорди да бъдат подобрени точно от негов приятел, какъвто е Федерер. "Наистина е по-приятно, ако рекордите ми бъдат подобрени от човек, на който се възхищавам и считам за приятел. Роджър е направил невероятни неща на корта и заслужава това, защото е велик шампион. И все пак мисля, че за него е по-важно да спечели Уимбълдън, отколкото да бъде номер 1 отново."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини