Матс Виландер: "Ролан Гарос" е най-трудният турнир за печелене



24-05-2012 17:04 | Николай Драгиев

Анализаторът на Eurosport Матс Виландер смята, че "Ролан Гарос" е най-трудният турнир за печелене, тъй като във всеки един ден условията може да са доста различни за игра.

"Това е най-трудният турнир за печелена, тъй като при слънце и жега кортовете са много бързи и хлъзгави, а е съвсем различно при влажно и студено време. Всеки един ден може да се изправиш пред много различни опоненти и условия," смята Виландер.

Шведът смята, че и това не е най-подходящата настилка за Новак Джокович. "С титлата си на Australian Open той доказа, че е най-добрият в света. Не мисля обаче, че условията в Париж ще му позволят да играе близо до основната линия. Земната настилка далеч не е подходяща за неговия стил. Въпреки всичко неговата голяма цел е спечелването на титлата в Париж."

Според Виландер френските тенисисти нямат особени шансове на "Ролан Гарос".

"Бартоли има своите възможности, но като цяло не виждам големи френски победи на "Ролан Гарос". Най-многото Цонга може да победи Надал при слънчево време, когато кортовете са много бързи. Монфис може да победи Федерер при мрачно и влажно време, а Симон може да се справи с Джокович, ако играе на върха на възможностите си," смята Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини