Възможен четвъртфинал Серина Уилямс – Шарапова в Париж



25-05-2012 13:57 | Станко Димов

В Париж Мария Шарапова ще има възможността да направи т.нар. „кариерен шлем”, ако успее да спечели започващия в понеделник „Ролан Гарос”. Рускинята започва в турнира със сравнително неизвестен съперник – румънката Александра Каданту.

Първият изключително сериозен тест за Шарапова може да дойде „още” не четвъртфиналите, където жребият може да я изправи срещу друга от големите фаворитки за трофея - Серина Уилямс. Американката започна в Париж срещу една от местните представителки – Виржин Разано.

Следващите съпернички на Уилямс преди евентуалния сблъсък с Мария Шарапова обаче са доста по-трудни, в сравнение с тези, в половината на рускинята. Аранча Рус, която миналата година на „Ролан Гарос” се справи с Ким Клайстерс, германката Юлия Гьоргес и бившата №1 в света Каролина Вожняцки стоят на пътя на Серина Уилямс преди въпросния четвъртфинал в Шарапова.

В тази част на схемата е и миналогодишната шампионка Ли На, която е поставена под №7 в турнира. Китайката ще има сравнително тежък съперник още в първи кръг – непредвидимата румънка Сорана Кърстя. В тази част е и Петра Квитова, която може да срещне Ли На в четвърти кръг.

Водач в схемата очаквано е световната №1 Виктория Азаренка, която в Париж ще преследва втори пореден трофей в турнирите от Големия шлем. На старта родената в Беларус състезателка ще срещне италианката Алберта Брианти.

В тази половина от таблицата е също и световната №3 Агниешка Радванска, която от началото на сезона превключи играта си на по-високо ниво. Още във втори кръг обаче полякинята може да има сериозно препятствие – Винъс Уилямс. Опасни имена в тази четвъртина са още Ана Иванович, Светлана Кузнецова и Марион Бартоли.

Вероятни четвъртфинали на „Ролан Гарос”:
Виктория Азаренка – Саманта Стосър
Марион Бартоли – Агниешка Радванска
Ли На – Петра Квитова
Серина Уилямс – Мария Шарапова

Тази година се навършват 10 години от първата и единствена титла на Серина Уилямс от „Ролан Гарос”. През 2002-ра година във финала Серина победи сестра си Винъс, а няколко месеца по-късно, в Австралия (2003) направи своя „кариерен шлем”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини