Анди Мъри: Надал ще спечели още няколко пъти "Ролан Гарос"



26-05-2012 13:00 | Николай Драгиев

Анди Мъри призна, че стореното от Рафаел Надал на Откритото първенство на Франция - шест титли в последните седем години, е едно от най-великите постижения в съвременния спорт.

Според Мъри пред Надал ще има още няколко титли в Париж до края на кариерата му. През 2012-а година двамата състезатели могат да се срещнат в полуфиналите на турнира.

"В тениса има някои наистина велики рекорда. Това е един от тях. Най-впечатляващото е, че той започва серията си толкова млад. Той спечели титлата от "Ролан Гарос" на 17 или 18. Това е най-впечатляващото за мен. Сигурен съм, че той ще спечели тук още няколко пъти, преди да се откаже," коментира Мъри.

Мъри също така похвали Новак Джокович, който ако спечели "Ролан Гарос" ще има в колекцията си 4 поредни титли в турнирите от Големия шлем. Постижение, което не е правено от 1969-а година.

"Би било невероятно, ако успее. Всички тези играчи са невероятни и е трудно да се определи кой е по-добър. Едно е ясно, това е много, много трудно да бъде постигнато," смята Мъри.

Шотландецът отчита, че като че ли най-после се е преборил с травмата, която го преследваше.

"Чувствам се добре. Тренирах успешно и се чувствам както трябва. Да се надявам, че най-лошото е отминало. В следващите месеци предстоят няколко големи турнира. Една от целите ми е да се предпазя от контузии, което е най-важната предпоставка, за да постигна добри резултати," допълни той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини