Александър Грънчаров: Ще разширяваме календара от турнири



27-05-2012 15:06 | Николай Драгиев

Тенисистът Сандро Ерат (на снимката вдясно) от Швейцария спечели титлата на третия международен турнир „Carlsberg Cup” в София, който е от календара на ITF. Състезанието беше организирано от БФТ и на него бяха раздадени 10 000 долара като награден фонд.

Заради дъжда финалният мач беше преместена от централния корт на БНТЦ „Карлсберг” в съседната зала „София”. В него Ерат победи №6 в схемата Мориц Бауман от Германия с 6:3, 6:3 в качествен и атрактивен двубой, продължил 1:13 часа.

Лично изпълнителният директор на „Карлсберг България” Александър Грънчаров (на снимката вляво) награди призьорите в зала „София”.

„За първи път ние се асоциирахме с професионални тенис състезания с трите фючърса „Carlsberg Cup”, които се проведоха във Варна, Пловдив и София. Преди това имахме богат опит с аматьорски турнири. За нас всички средства, които се влагат в това тежко време в спорт и култура, трябва да бъдат приветствани. Много ми се искаше днес да наградя наши тенисисти.

"Като за първа година ние сме много доволни от провеждането, благодарим и на Българската федерация по тенис за прекрасната организация. Надяваме се състезанията да ставата все по-силни.

"Отсега мога да кажа, че догодина минимумът ще бъде същият – три мъжки турнира. Разбрали сме се федерацията да помислим за варианти и за разширяване на календара”, заяви след церемонията Александър Грънчаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини