Швед е новият треньор на Каролина Вожняцки



27-05-2012 16:53 | Станко Димов

Каролина Вожняцки има нов треньор! В следващите няколко месеца датчанката ще работи заедно с шведа Томас Йохансон, който бе забелязван на няколко пъти да наблюдава тренировките на датчанката през последните седмици. Новината бе официално потвърдена и от бащата на Каролина – Пьотр.

„Той (Томас Йохансон) притежава опит, играл е тенис на много високо ниво и може да види грешките, които ние не забелязваме”, сподели Пьотр пред медиите в Дания. 

Йохансон ще работи с Вожняцки на "Уимбълдън", Олимпийските игри и US Open. След края на турнира в Ню Йорк тенисистката ще вземе решение дали да продължи работата с този наставник.

„С Томас се разбрахме бързо. Ще започнем работа възможно най-скоро, веднага след края на „Ролан Гарос”. Той и семейството му живеят в Монако, така че ще можем да се видим още в следващите дни”, разкри още бащата на Вожняцки, който е неотлъчно до русокосата красавица.

Любопитното, че в края на миналата година Вожняцки започна работа с доказан специалист като Рикардо Санчес. Тяхната дружба обаче продължи само няколко седмици и в края на януари стана ясно, че испанецът повече няма да помага на Вожняцки.

Самият Санчес не скри разочарованието си от отношението на бащата на Вожняцки, който не го оставял да наложи идеите си.

Иначе новият треньор на Каро – Томас Йохансон бележи най-големият си успех като състезател преди точно 10 години, когато изненадващо печели Australian Open (на финала побеждава Марат Сафин). В кариерата си шведът има общо 9 титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини