Вожняцки отново се провали на "Ролан Гарос"



02-06-2012 22:19 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Каролина Вожняцки напусна "Ролан Гарос" след загуба още в трети кръг. Тя отстъпи пред естонката Кайа Канепи след 6:1, 6:7(3), 6:3. Датчанката обаче няма да загуби точки за ранглистата, тъй като и миналата година се препъна в тази фаза.

Канепи започна вихрено мача и за отрицателно време спечели първия сет с 6:1. Тя продължи да доминира и във втория сет, където също поведе с 5:2. При този резултат тя пропиля два мачбола и допусна Вожняцки да я пробие. Това предизвика сериозен срив в играта на Канепи и Вожняцки много бързо успя да изравни за 5:5. В този период от срещата Каро спечели 14 точки поред!

Драмата продължи и двете си размениха по още един пробив, а Канепи за пореден път пропусна да сервира за мача при 6:5 в своя полза. Така се стигна до тайбрек. Там Канепи не успя да възроди играта си и отстъпи с 3:7 точки пред вдъхновената Вожняцки.

Драмата продължи и в третия сет. Канепи отново заигра агресивно и акуратно и поведе с 5:1. И отново, когато трябваше да затвори мача се започнаха мъките. Все пак при 5:3 Канепи успя да се събере и да изиграе подобаващо няколко точки и да затвори двубоя в своя полза след 3 часа игра.

Интересното бе, че ако Вожняцки бе успяла още малко да се задържи в мача, той най-вероятно щеше да бъде отложен за неделя, тъй като дневната светлина над Париж почти бе отстъпила пред тъмнината.

В следващата фаза Канепи ще играе с приятната изненада Аранча Рус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини