Тронът на Азаренка се клати след загуба в Париж



03-06-2012 16:28 | Станко Димов

Изненадите в схемата при дамите на „Ролан Гарос” валят една след друга. Точно 7 дни след началото на турнира и точно толкова, преди неговия край, световната №1 Виктория Азаренка стегна куфарите, след като бе победена от Доминика Цибулкова. Двете се изправиха в среща от четвърти кръг, а нисичката словачка се наложи с 6:2, 7:6 (4) след близо два часа игра.

15-ата в схемата Цибулкова изигра фантастичен първи сет и с лекота се наложи с 6:2. През втората част интригата се върна с пълна сила, а двете опонентки се редуваха да влизат в серии.

Първо Азаренка заигра по-добре и поведе с 2:0. Цибулкова обаче отговори подобаващо и взе следващите 4 гейма за 4:2. Последва нова размяна на силите и Вика изравни, след което при 5:4 сервираше за сета. В последния възможен момент обаче световната №1 допусна пробив, а след това в тайбрека отстъпи с 4:7 точки и напусна турнира.

След срещата Азаренка не скри разочарованието си и призна, че психически е страшно уморена в следствие на многото изиграни двубои от началото на годината. Русокосата тенисистка дори призна, че има нужда да си върне „страстта към играта”, която се е загубила в  последните седмици.

Очаквано на другия полюс бе настроението на Доминика Цибулкова, която на четвъртфиналите ще играе с победителката от двубоя между Саманта Стосър (Австралия, №6) – Слоун Стивънс (САЩ).  

В следствие на загубата днес, Виктория Азаренка рискува сериозно да сдаде първото място в света, което окупира в началото на годината.

Вика не успя да защити точките, които спечели миналата година на "Ролан Гарос" (четвъртфинал) и може да сдаде лидерската позиция на Мария Шарапова, която към днешна дата изглежда абсолютен фаворит.

Така само в рамките на първата седмица от „Ролан Гарос” станахме свидетели на няколко сериозни изненади и ранни отпадания. В клуба на Вика са още сестри Уилямс, местната фаворитка Марион Бартоли, както и бившите шампионки Ана Иванович и Светлана Кузнецова. Всички те ще гледат пред телевизорите втората седмица от „Ролан Гарос”.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини