Впечатляващо: Федерер с 32-и пореден 1/4 финал в Шлема



03-06-2012 19:36 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за четвъртфинал на „Ролан Гарос”, след като се наложи с 3:1 сета над белгиеца Давид Гофен. В отделните части – 5:7, 7:5, 6:2, 6:4. Благодарение на успеха Федерер се класира за голямата осмица в турнирите от Големия шлем за 32-ри пореден път, което постижение само по себе си няма аналог в мъжкия тенис.

Следващият съперник на Федерер в Париж ще бъде играч от Топ 10 – Хуан Мартин дел Потро.

Иначе двубоят на „Сузан Ленглен” днес далеч не бе протоколен за Роджър Федерер. Причината – всеотдайната игра на белгиеца Гофен, който по никакъв начин не се притесняваше от именития си съперник.

109-ият в ранглистата Гофен сензационно спечели първия сет след 7:5, като допусна една 6 непредизвикани грешки и наниза цели 15 уинъра, с 3 повече от шампиона от 2009-та. През втората част картината на корта не се промени особено много, като двубоят продължи да е напълно равностоен.

Любопитно е, че Федерер никога не бе губил от играч роден след 1990-а година, какъвто е случаят с Гофен.

Все пак в самия край на сета, Федерер най-накрая проби подаването на съперника и поведе с 6:5, след което със сервис на своя страна изравни резултата в сетове. Някъде тук силите на младия белгиец приключиха и в третия и четвъртия сет Федерер набързо предреши интригата, като пробиваше още в самото начало.

Въпреки отпадането си Давид Гофен заслужава похвали. 21-годишният тенисист влезе в основната схема като „щастлив губещ”, заемайки мястото на отказалия се в последния момент Гаел Монфис. В течение на турнира обаче Гофен достигна до четвърти кръг, където взе сет на рекордьора по титли от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини